Krémová hríbová polievka fit bez mlieka

Krémová hríbová polievka fit bez mlieka

Polievka je dôležitou súčasťou zdravého stravovania. Teplú polievku si môžete dať na raňajky, desiatu, obed či večeru. Ak si ju pripravíte zo sezónnych surovín, vaše telo sa Vám poďakuje za dávku živín, ktoré môže užitočne spotrebovať.

Ja som dostala čerstvé lesné hríby, vytrhla zvyšky stopkového zeleru a vykopala posledné zemiaky zo záhrady. Vyšla mi výživná krémová polievka. A aj keď som nepoužila mlieko, či smotanu zostala krásne hustá a jemná.

Tu je recept na moju krémovú hríbovú polievku fit bez mlieka

Potrebujete:

300 - 400g čerstvých lesných hríbov

200g zemiakov

2 - 3 tyčinky stopkového zeleru

2 menšie mrkvy

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 - 1,5 l zeleninového vývaru

olej, čerstvo pomleté korenie

Ako postupovať:

Hríby som očistila a nakrájala na kocky. Rovnako som si pripravila cibuľu, mrkvu, zeler a zemiaky. Na troche horúceho oleja som 2 - 3 minúty opražila cibuľku a zeler. Neskôr som pridala pretlačený cesnak, mrkvu, zemiaky a hríby a opäť som pražila a miešala 3 minúty. Všetko som zaliala vývarom a nechala na miernom ohni variť 30 minút. Potom som sporák vypla, polievku nechala trochu vychladnúť a rozmixovala do hladka. Dochutila čerstvo namletým čiernym korením. Soľ som vôbec nemusela použiť, ale ak sa Vám žiada, mierne dosoľte.

Na tanieri som už len dozdobila čerstvou bazalkou a zelerovou vňaťou.

Želám dobrú chuť