5 účinných tipov na zvýšenie sexuálnej vytrvalosti (nielen) pre mužov

 

Nedostatok vytrvalosti alebo pocit únavy sú jednoduchým príznakom vyčerpania. Slabá výdrž alebo jej strata, spôsobená jednoduchými príčinami môže narásť do vážneho problému.

Hlavné príčiny nedostatku vytrvalosti

Povedzme si, aké môžu byť príčiny zníženej výdrže a straty libida:

  • nízka hladina testosterónu
  • únava nadobličiek
  • hypoglykémia
  • emocionálna nestabilita
  • pracovný tlak
  • finančné ťažkosti
  • domáca nepohoda
  • narušené vzťahy

Ako to viem vyriešiť, keď nechcem brať lieky

Podiskutujme o niektorých krokoch, ktoré je možné urobiť, aby to išlo tak, ako chceme. Nech je spálňa miestom nie len na spanie.

V prvom rade sa neuspokojte so zistením, že ste našli príčinu zlyhávania vašej výdrže. Výhovorka na tlaky v práci, sexuálnu chuť nezvýši. Je to len prvý krok k náprave, ale určite nie posledný.

1. DODRŽIAVAJTE VYVÁŽENÚ STRAVU

Na nápravu tejto situácie je mimoriadne dôležité jesť zdravé jedlo a udržiavať správny stravovací návyk.

Áno, nič sa nedá robiť. Zbohom vyjedanie chladničky o polnoci. Ani zjedenie pol plechu koláča na posedenie nebude pravidlom.

Nejdeme uspokojovať prehnané stravovacie potreby, ale tie, ktoré majú centrum o trochu nižšie ako je náš žalúdok.

ČO MÁM TEDA ZARADIŤ DO JEDÁLNIČKA?

Strava bohatá na zázvor, sušené ovocie, avokádo, zeler, vajcia, morské plody, ryby, špargľu, špenát, melón, figy, škoricu, vanilku, šafran, 70+% čokoládu, mandle, kešu...

afrodiziakum-avokado

Tieto potraviny:

  • zvyšujú tvorbu libida a zlepšujú činnosť reprodukčných orgánov
  • výrazne zvyšujú výdrž u mužov
  • pomáhajú liečiť spermatoreu, skorú ejakuláciu a impotenciu
  • tiež zvyšujú silu sexu
  • zvyšujú túžbu, čím zvyšujú výdrž u mužov

To neznamená, že sa musíte teraz točiť v kruhu len týchto potravín. Stres a tlak z dodržiavania "diéty" bude fungovať kontraproduktívne.

Zaraďte tieto potraviny do svojho jedálnička častejšie a vo väčšom množstve ako doteraz. (Pozor na prípadné alergie, nech neopuchnete na inom mieste, ako ste si želali).

 2. PRAVIDELNE CVIČTE

Sedavý životný štýl odoberá schopnosť vykonávať viaceré fyzické aktivity. Pravidelné niekoľkominútové fyzické cvičenie je mimoriadne dôležité na udržiavanie vytrvalosti a v prípade potreby aj jej zvýšenie.

To mám začať chodiť do posilňovne?
 

Ak vás to tam ťahá, určite to vôbec nie je zlý nápad.

Udržiavanie kondície pravidelným pohybom je súčasťou podpory sexuálneho zdravia a kvality sexuálneho života.

Existujú však aj rôzne cviky, techniky, metódy a komplexné cvičenia, ktoré sú využiteľné na podporu a udržanie zdravého stavu viacerých funkcií pohlavnej sústavy.

Jeden si tu priblížime. Vybrala som ho preto, že má snáď najširšie využitie a je veľmi efektívny tak pre ženy ako aj pre mužov. Viac podobných cvikov nájdete tu.

KEGELOVE CVIKY

Pôvodne určené pre ženy, dnes široko ďaleko známe cvičenie výhodné aj pre mužov.

Princípom tohto cvičenia je posilňovanie svalstva panvového dna, ktoré ovplyvňuje aj pohlavnú sústavu.

  • u mužov predstavuje tento sval dôležitý faktor pre kontrolu ejakulácie, čo sa môže využiť pri problémoch s predčasným vyvrcholením
  • zároveň má svoj zmysel aj pre kvalitu erekcie a všeobecne aj pre prostatu
  • posilňovanie týchto svalov odporúčam aj ako prevenciu na udržanie zdravého stavu močového ústrojenstva a potenciu

 

Cvičenie

  • podporuje lepšiu erekciu, pretože precvičovaním svalstva dochádza k lepšiemu prekrveniu pohlavného údu a teda aj k zlepšeniu stoporenia
  • zlepšuje ovládanie erekcie počas sexuálneho styku a to môže vyústiť v prípade pokročilejšieho tréningu až do intenzívnejšieho orgazmu

Cviky sú obľúbené najmä kvôli jednoduchému technickému prevedeniu a môžete ich cvičiť prakticky kdekoľvek, kedykoľvek a za akýchkoľvek podmienok.

AKO NA TO

  • Dýchanie do brucha: Ešte pred začatím cvičenia sa naučte dýchať do brucha. Dýchanie má byť prirodzené, voľné, hlboké, rytmické a neprerušované. Pomaly sa nadýchnite nosom a vydýchnite ústami. Malo by sa vám pri nádychu brucho napĺňať - zväčšovať a pri výdychu zmenšovať - spľasnúť.
  • Lokalizácia svalu: Kegelove cvičenie je o sťahovaní a uvoľňovaní svalu panvového dna. A ktorý to je? Ide o sval, ktorým viete zastaviť prúd močenia. Cvičte ale pravdaže s prázdnym mechúrom.
  • Poloha: Kegelove cviky sa dajú cvičiť vo viacerých polohách a každá, tu opísaná, je správna. V stoji, v sede, aj v ľahu na chrbte. S pokrčenými či vystretými nohami a rukami voľne vedľa seba.
  • Fáza stiahnutia: Po natrénovaní správneho dýchania, lokalizovaní svalu panvového dna a uložení sa do správnej polohy, stiahnite sval na 10 sekúnd. Pri prvých pokusoch sa vám to nemusí podariť na taký dlhý čas, ale tréningom sa to bude zlepšovať. Spolu so stiahnutím sa nadýchnite.
  • Fáza uvoľnenia: Uvoľnenie svalu je druhým dôležitým krokom. Má prebiehať plynulo spolu s výdychom. Táto fáza by mala trvať rovnako 10 sekúnd a po nej znova nastupuje fáza stiahnutia.

Na úvod cvičte raz denne, neskôr sa pokúste prejsť na 3 cvičenia denne. V rámci jedného cvičenia vykonajte po sebe v jednej sérii cvik 10x a potom si dajte pauzu. Ideálne je, ak dosiahnete 3 - 4 série počas jedného cvičenia 3x denne.

kegelove-cviky

3. UVOĽNITE SA

Ak sa uvoľní vaša myseľ, uvoľní sa všetko. Tlaky, ťažkosti, nervozita, únava. Stabilný duševný stav je mimoriadne dôležitý na zvýšenie výdrže a naplnenie túžby.

Choďte von s priateľmi alebo si nájdite čas na svoje koníčky, aby ste sa mohli tešiť a zostať šťastní duševne aj emocionálne.

Berte veci s ľahkosťou. Nerozčuľujte sa nad vecami, ktoré nemôžete ovplyvniť.

Meditačné techniky a dýchacie cvičenia vedia účinne pomôcť naladiť sa na tú správnu vlnu.

4. ODPOČÍVAJTE

Na správne udržanie fyzického a duševného zdravia je potrebný spánok približne 6 až 8 hodín. Dostatočný odpočinok urobí zázrak.

5. PODPORNÉ LÁTKY V BYLINÁCH

Viaceré látky podporujúce libido a sexuálnu potenciu, ktoré sú obsiahnuté v potravinách sa ešte vo väčšom množstve nachádzajú v niektorých afrodiziakálnych rastlinách.

Môžete si z nich urobiť čaje, odvary aj tinktúry. Ale ešte účinnejšie sú vo forme extraktov v kvalitných výživových doplnkoch.

V Indii veľmi známa rastlina, považovaná za jednu z najlepších bylín na sexuálne poruchy, ako je predčasná ejakulácia a erektilná dysfunkcia, sexuálna slabosť a neplodnosť. Ako afrodiziakum pomáha zlepšovať libido a zvyšuje sexuálnu túžbu. U mužov zvyšuje produkciu spermií a tiež zlepšuje ich kvalitu. U žien pomáha zvládať hormonálne poruchy.

Minerálna živica, môže spôsobovať zázraky pri zlepšovaní mužskej sexuálne funkcie a už stovky rokov sa používa na prirodzené zvýšenie libida a sexuálnej výkonnosti.

Pravidelné užívanie Shilajitu zvyšuje hladinu testosterónu.

Zvyšuje výkon a znižuje úzkosť pri strese. Ukázalo sa tiež, že zvyšuje sekréciu hormónov potešenia, ako je dopamín.

Osvedčená bylina na podporu mužskej sexuálnej funkcie a produkcie testosterónu. Považuje sa za prírodnú alternatívu viagry. Zvyšuje mužskú výkonnosť, prirodzene posilňuje výdrž a je užitočná pri liečbe predčasnej ejakulácie.

TAK SI TO TEDA ZHRŇME

Prirodzené zlepšenie potencie úzko súvisí so zlepšením životosprávy a životného štýlu, najmä obmedzením negatívnych vplyvov ako je stres, fajčenie, alkohol.

Dostatočný prísun tekutín a pravidelné vylučovanie moču pomáha zlepšovať stav celého organizmu, v neposlednom rade aj močových ciest.

Pravidelný pohyb a zaradenie vhodných cvikov nabudí telo k lepším výkonom nielen v posilňovni 😉 Nezabúdajte, že tréning robí majstra.

Oddych, uvoľnenie a spánok je to, na čo netreba v žiadnom prípade zabúdať. Nie sme perpetuum mobile, tiež potrebujeme regenerovať a nabrať nové sily na nové zážitky.

Celkovo na potenciu a plodnosť pomáhajú aj voľne dostupné výživové doplnky, ktoré sú najčastejšie dostupné vo forme tabliet alebo kvapiek a majú komplexné účinky na celý reprodukčný systém.

Majte krásne zážitky 

Vaša Radka ❤